Vedenie SBA hasilo vzburu reprezentantiek, príprava na ME pokračuje

14.05.2013 Piešťany

Piešťany 14. mája (TASR) - Ani druhý deň prvého sústredenia slovenských basketbalistiek v príprave na ME nebol bezproblémový a hrozil dokonca odchod hráčok z Piešťan.

Vedenie Slovenskej basketbalovej reprezentácie TASR informovalo, že po dopoludňajšom tréningu a oficiálnom otvorení kempu šéfom asociácie Jaroslavom Janáčom sa spustila búrlivá debata o nedostatkoch, na základe ktorých hráčky odmietali nastúpiť na ďalšie tréningy.

Podľa športového riaditeľa SBA Branislava Masného sú reprezentantky ubytované v útulnom štvorhviezdičkovom hoteli v centre Piešťan a modernú tréningovú halu majú k dispozícii štyri minúty od izieb: "O ich komfort sa stará realizačný tím, na čele s trénerom Ivanom Vojtkom. Naša asociácia je však personálne poddimenzovaná, takže prišlo k situácii, že sme žiaľ poistenie hráčok riešili až pred prvými tréningami. Všetko sa však promptne vybavilo takže už nič nestojí v ceste prípravám na majstrovstvá."

Basketbalistky vnímajú situáciu ako vážnu a hrozili opustením sústredenia i vzdaním sa reprezentácie na kontinentálnom vrchole vo Francúzsku (15.-30. júna). Dôvodom vraj bola administratívna chyba. "Manažér reprezentácie Ivan Benninghaus nám doručil neúplné účtovné doklady za minulý rok. Dnes prišla do Piešťan za športovkyňami ekonómka SBA, aby s nimi na mieste nezrovnalosti doriešila a peniaze mohli byť uhradené. V tomto kontexte ale nastal veľmi významný konflikt, lebo hráčky nadobudli obavu, že im peniaze SBA vyplatiť nechce," konštatoval prezident Janáč. Podľa šéfa SBA boli finančné nezrovnalosti na mieste odstránené a všetky administratívne záležitosti doriešené.

Janáč vyjadril sklamanie zo vzniknutej situácie. Dúfa, že sa nič podobné opakovať nebude: "So žiadnou inou zo zvyšných reprezentácií podobné problémy nemáme. Dúfam, že sa nám aj s hráčkami, ktoré sa pripravujú na majstrovstvá Európy, podarí nájsť spoločná reč. Dôležité je to pre mňa ako z ľudského hľadiska, tak aj preto, aby sme mohli dôstojne reprezentovať našu krajinu na medzinárodnom šampionáte."
 

Vyberte región